Omia sanoja etsimässä

Basam Booksilta on ilmestynyt kirjallisuusterapiakirja.

 

Mäki, Silja & Linnainmaa, Terhikki (toim.) (2022) Omia sanoja etsimässä. Johdatus vuorovaikutteiseen kirjallisuusterapiaan. Helsinki: Basam Books.

Kirja on uudistettu laitos Kustannus Oy Duodecimin nimellä Hoitavat sanat. Opas kirjallisuusterapiaan (pokkariversiona Hoivasanat) -kirjasta. Osassa artikkeleita on nyt mukana toinen kirjoittaja. Viimeisenä on kirjallisuusterapeuttisen aineiston valintaan keskittyvä luku, joka on aiemmin julkaistu Juhani Ihanuksen toimittamassa kirjassa Koskettavat tarinat (BTJ Kirjastopalvelu). Kaikkia lukuja on hieman uudistettu ja niihin on lisätty tuoreita viitteitä sekä kirjoja kirjallisuuslistoihin.

 

Kirjallisuusterapiassa lukeminen ja kirjoittaminen toimivat terapeuttisina ja kasvua edistävinä välineinä sekä luovuuden lähteinä. Niiden avulla on mahdollista löytää voimavaroja arkeen ja keinoja ihmisten välisen vuorovaikutuksen ja vaikeidenkin elämänkokemusten tarkasteluun.

 

Kirja esittelee kirjallisuusterapiaa yleisesti ja menetelmän käyttömahdollisuuksia eri-ikäisten kanssa mm. traumatyöskentelyssä. Mukana ovat myös unimaailman mahdollisuudet ja päiväkirjatyöskentely sekä kirjallisuusterapeuttisen aineiston valinnan kysymykset. Kirja on suunnattu sekä kaikille kirjallisuusterapiasta kiinnostuneille että kirjallisuusterapiaryhmien ohjaajille, kirjallisuusterapeuteille ja terveys-, opetus-, sosiaali- ja kirjastoalojen ammattilaisille.

 

https://basambooks.fi/tuote/silja_maki/omia_sanoja_etsimassa_johdatus_vuorovaikutteiseen_kirjallisuusterapiaan/9789523793224

 

0
Feed

Jätä kommentti