Kevään Kirjallisuusterapia-lehti on ilmestynyt

Kevään 2022 Kirjallisuusterapia-lehti on ilmestynyt. Sen aiheena ovat lapset ja nuoret ja kirjallisuusterapian mahdollisuudet.

 

Ote lehden pääkirjoituksestani:

 

Kirjallisuusterapia-lehti täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Sen kunniaksi Annamari Typpö on lehteillyt läpi kaikki vuosikerrat ja poiminut meille maistiaisia vuosien varrelta. On kunnia saada luotsata tätä lehteä, jota olen leikillisesti kutsunut yhdeksi lapsistani. Typpö tarjoaa katsauksessaan hedelmällisiä suuntaviivoja tuleville lehdille ja muistuttelee kirjallisuusterapian kentällä aiemmin toteutetuista luovista tavoista tuoda alaamme tunnetuksi. Jospa uudet kirjallisuusterapiaohjaajasukupolvet innostuisivat virittelemään niitä uudelleen ja kehittelemään ideoita viedä sanomaamme eteenpäin.

 

 

Tämän juhlalehden teemana ovat lapset. Halusimme toimituksessa nostaa esille lapset, koska heissä on tulevaisuus ja koska kenties he ovat kärsineet pandemiasta kaikkein eniten, ehkä tavoilla, jotka näemme vasta ajan myötä. Haluamme muistuttaa kirjallisuusterapian mahdollisuuksista lasten kanssa vaikeitakin asioita työstettäessä ja keinoista kohdata hämmennyksen ja pelon tunteita sekä löytää toivoa tulevaisuuteen. Lehden artikkeleissa ei juurikaan viitata koronaan, mutta olkoon lukijoilla tausta-ajatuksena, että monet menetelmät ja tarinat voivat toimia myös korona-ajan nostattamien tuntojen tulkkeina ja eteenpäin katsomisen apuvälineinä.

 

Lehteä voi tilata osoitteesta jasenasiat.kirjallisuusterapia@gmail.com

Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksen jäsenenä saat lehden jäsenlehtenä.

 

Antoisia lukuhetkiä!

0
Feed

Jätä kommentti