JOOGA JA KIRJALLISUUSTERAPIA

ILOA JA ITSETUNTEMUSTA JOOGAN JA KIRJOITTAMISEN AVULLA

Jooga johdattaa meitä kohti tietoisempaa arkielämää ja parempaa itsetuntemusta ja hyvinvointia. Joogan tie on konkreettinen fyysinen harjoitus, joka tehdään tarkkaavaisesti ja keskittyneesti hengityksen rytmissä.  Hengityksestä tulee silta tai sarana ruumiin ja mielen välille. Joogan ihmiskuva onkin kokonaisvaltainen: kaikki vaikuttaa kaikkeen.  Näin joogaharjoituksesta tulee voimakas muutoksen väline. Aikaa myöten joogaharjoituksesta saattaa saada syvää ilon tunnetta ilman mitään erityistä syytä.

joogakuva1

Kirjallisuusterapia on luovien terapioiden muoto, jossa lukeminen ja kirjoittaminen toimivat välineinä parempaan itsetuntemukseen ja hyvinvointiin. Monenlaisia elämän alueita voidaan sen avulla käsitellä turvallisesti. Mukana ovat myös sanataiteen ilo ja rytmi. Kirjallisuusterapeuttisessa ryhmässä kirjoitetaan lyhyitä tekstejä, joiden pohjalta keskustellaan luottamuksellisessa ilmapiirissä ohjaajan johdolla. Jokainen saa olla oma itsensä ja tuoda elämäänsä esille sen verran kuin haluaa.

joogakuva2

Joogaa ja kirjallisuusterapeuttisin menetelmin kirjoittamista yhdistävässä lyhyemmässä ryhmässä johdatellaan osallistujat ensin joogan saloihin ja sen jälkeen viritellään mieli kirjoitusharjoitusta varten. Lopuksi tarkastellaan näiden alueiden hyvää tekeviä yhteisvaikutuksia. Pidemmissä ryhmissä kokeillaan erilaisten yhdistelmien vaikutuksia.

Ryhmässä ei tarvita aiempaa kokemusta joogasta eikä erityisiä kirjoittamisen taitoja. Valmius uuden kokeilemiseen riittää. Myös näitä alueita jo tuntevat ovat tervetulleita mukaan.

Ohjaan ryhmiä yhdessä jooganopettaja SJL Pirkko Taljan kanssa.

 

Silta joogasta sanoihin

Jooga ja kirjoittaminen, kaksi tietä kohti itsetuntemusta ja hyvinvointia

Su 19.1. ja su 9.2.2020 klo 9.30–15.00

Joogatila, Munkkiniemi, Helsinki

Ohjaajina jooganopettaja SJL® Pirkko Talja ja psykoterapeutti, kirjallisuusterapeutti Silja Mäki / Psykoterapiapalvelu Silja Mäki

Lisätietoja esitteestä

Silta joogasta sanoihin

Joogaa ja kirjallisuusterapiaa yhdistävä ryhmä Suomen Joogaopistolla Saarijärvellä

t0 2.11.-su 5.11.2017

Ohjaajina psykoterapeutti, kirjallisuusterapeutti Silja Mäki ja jooganopettaja SJL Pirkko Talja

Tule viettämään uudenlainen pyhäinpäivä – rentoutumaan ja keskittymään itsesi äärelle! Plussana kauniit maisemat ja herkullinen kasvisruoka.

Kurssilla joogaharjoitukset vuorottelevat kirjallisuusterapeuttisen kirjoittamisen ja keskustelujen kanssa. Kuulostellaan kehon ja mielen viestejä ja peilataan joogan ja kirjoittamisen vaikutuksia toisiinsa.

Lisätietoja esitteestä

 

IMG_7491

Silta joogasta sanoihin

Joogaa ja kirjallisuusterapiaa yhdistävä ryhmä

Su 5.3. ja 9.4.2017 klo 10-15 Joogatilassa Helsingin Munkkiniemessä

Erityisiä joogan tai kirjoittamisen taitoja ei tarvita. Innostus kokeilla uutta riittää. Myös aiemmissa ryhmissä mukana olleet ovat tervetulleita.

Lisätietoja esitteestä

Silta joogasta sanoihin

Joogaa ja kirjallisuusterapiaa yhdistävä ryhmä

Su 24.1. ja 6.3.2016 klo 10-15 Joogatilassa Helsingin Munkkiniemessä

Erityisiä joogan tai kirjoittamisen taitoja ei tarvita. Innostus kokeilla uutta riittää. Myös aiemmissa ryhmissä mukana olleet ovat tervetulleita.

ESITE Silta joogasta sanoihin kevat 2016

 

Silta joogasta sanoihin

Itsetuntemusta joogasta ja kirjoittamisesta 

Kahtena sunnuntaina 25.10. ja 8.11.2015 klo 10-15 Helsingissä Munkkiniemessä

Mukaan voi tulla myös vain yhtenä päivänä, hintaa 75 e/päivä.

ESITE Silta joogasta sanoihin syksy 2015

 

ESITE jooga ja kirjallisuusterapia syksy 2013

Joogahuoneen erikoiskurssi, kevät 2015

 

 

Ks. myös tanssi- ja liiketerapiaa ja kirjallisuusterapiaa yhdistävät ryhmät


silja.maki@saunalahti.fi
050 313 1027